logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


05
Жов
2021

Поїздка у Павлиш

     30 вересня 2021 року відбувся виховний захід присвячений 103-річчю з дня народження великого педагога-новатора Василя Олександровича Сухомлинського, у якому взяли участь 11 студентів першого та другого курсів факультету педагогічної та соціальної освіти (делегацію представляли д. пед. н., професор, завідувач кафедри дошкільної освіти Атаманчук Ю. М., доценти Соколовська О. О., Паршук С. М.).

     У рамках заходу, який об’єднав переможців творчого конкурсу, здійснено поїздку до педагогічно-меморіального музею В. Сухомлинського (смт. Павлиш), де студентів ознайомили з умовами роботи і життям Василя Олександровича. У першій, педагогічній, частині музею можна було побачити біографічні світлини, особисті листи, нагороди, оригінали праць видатного педагога. Незабутніми стали кадри хронікально-документальних фільмів «Родина Сухомлинських», «Учитель», «Серце віддаю дітям», підготовленими для відвідувачів співробітниками музею. У другій, меморіальній, частині музею студенти і викладачі мали можливість відвідати службовий кабінет і квартиру сім’ї Сухомлинських. Студенти були вражені простотою обстановки та величезним різноманіттям книг особистої бібліотеки, яка нараховує декілька тисяч екземплярів. Із великим зацікавленням оглядали пришкільну садибу: приміщення навчального призначення, зелені класи, шкільний сад, що включає «Сад Матері» та «Алею закоханих», теплиці, велику колекцію рослин, особисто привезених і висаджених В. О. Сухомлинським із різних куточків світу під час відряджень. Із захопленням студенти слухали про традиції школи, збережені й донині. Екскурсію проводили особисто директор педагогічно-меморіального музею та директор НВК імені В. О. Сухомлинського Деркач Валентина Федорівна, щирістю та ентузіазмом яких були вражені не лише студенти, а й співробітники МНУ ім. В. О. Сухомлинського. Висловлюємо величезну подяку та низький уклін їм за збереження, примноження й поширення педагогічної спадщини великого педагога.

     Після відвідування музею студенти вшанували світлу пам’ять Василя Олександровича на цвинтарі, поклавши квіти на його могилу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*