logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


936 ДЕНЬ ВІЙНИ


10
Лис
2021

Радіодиктант як символ національної єдності!

     9 листопада з нагоди Дня української писемності та мови в Україні й поза її межами всі охочі писали Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Це стало традиційною щорічною загальнонаціональною акцією, яка веде свій початок із 2000 року. Миколаївський національний університет імені В. О. Сухомлинського теж долучився до цієї визначної події. У написанні радіодиктанту взяли участь викладачі, студенти та співробітники університету. Хоч цей флешмоб відбувся дистанційно, на відстані один від одного, але зі спільним теплом до свята та повагою до української мови!

     З вітальним словом виступив ректор університету, академік НАПН України В. Д. Будак, наголосивши на важливості цього заходу для збереження національно-культурних цінностей та плекання любові до рідного слова.

     Щороку університет відчиняє двері всім охочим узяти участь у спільному написанні радіодиктанту за ініціативи кафедри української мови і літератури, залучаючи представників громадськості, людей різних професій, учителів і школярів, письменників тощо. Тільки в 2019 році кількість учасників була рекордною – понад 400! А 2020 рік об’єднав в онлайн-форматі багатьох поціновувачів українського слова з різних куточків країни!

     Цьогоріч навіть жорсткі карантинні умови не стали на заваді загальнонаціональної акції з написання радіодиктанту до Дня української писемності та мови. З щемом у серці й особливими почуттями згуртувалися українці в наймасовішому заході по всьому світу. І ми надзвичайно пишаємося, що Миколаївський національний університет імені В. О. Сухомлинського незмінно підтримує цю традицію!

(Модератор заходу: кафедра української мови і літератури).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*