logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


19
Січ
2022

Семінар «Академічна доброчесність як фактор забезпечення якості вищої освіти»

     Згідно з програмою підвищення кваліфікації педагогічних, науково-педагогічних працівників МНУ імені В. О. Сухомлинського 18 січня відбувся третій навчально-методичний семінар на тему: «Академічна доброчесність як фактор забезпечення якості вищої освіти». Спікерами семінару виступили завідувач кафедри української мови та літератури, доктор пед. наук Л. В. Рускуліс та завідувач відділу інформаційних технологій та комп’ютерного забезпечення Наукової бібліотеки Л. В. Шевчук.

     Л. В. Рускуліс розлого схарактеризувала феномен «академічна доброчесність» та її принципи; обґрунтувала фактори, що спричинили кризу академічної доброчесності в Україні; з’ясувала поняття «академічна нечесність», основні прояви академічної нечесності; визначила види плагіату, навела приклади навмисного й ненавмисного плагіату та самоплагіату; окреслила систему заходів ЗВО, спрямовану на підвищення уваги до дотримання академічної доброчесності.

     Практичну частину питання та досвід перевірки на академічний плагіат у МНУ імені В. О. Сухомлинського було розкрито Л. В. Шевчук. Розглянули такі питання:

  • нормативну базу про академічну доброчесність у МНУ імені В. О. Сухомлинського;
  • програми для перевірок на академічний плагіат;
  • інтерпретація звітів про перевірку;
  • можливі маніпуляції з текстом.

 
     В кінці виступів доповідачі відповідали на запитання аудиторії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*