logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


26
Січ
2022

Семінар «Сучасні підходи до роботи з особами з особливими освітніми потребами»

     Згідно з програмою підвищення кваліфікації педагогічних, науково-педагогічних працівників
МНУ імені В. О. Сухомлинського 25 січня 2022 р. відбувся п’ятий навчально-методичний семінар на тему: «Сучасні підходи до роботи з особами з особливими освітніми потребами». Спікерами семінару виступили доценти кафедри педагогіки, психології та інклюзивної освіти – к. пед. наук К. А. Шапочка та к. психол. наук Н. В. Михальченко.

     К. А. Шапочка розкрила питання історичного підґрунтя інклюзивної освіти; схарактеризувала основні трансформації в системі освіти дітей з ООП; з’ясувала поняття «діти з особливими освітніми потребами (ООП)», «інклюзивна освіта», «інклюзивне навчання», «індивідуальна програма розвитку (ІПР)», «розумні» цілі», «адаптація», «модифікація»; чітко описала класифікацію порушень психофізичного розвитку у дітей; визначила сучасні підходи до роботи з особами з ООП; навела практичні приклади роботи з особами з ООП.

     Н. В. Михальченко детально розглянула питання психотерапевтичних підходів до роботи з особами з ООП. Спікер детально охарактеризувала методи психотерапії у роботі з особами з ООП: природотерапію, казкотерапію, ароматерапію, бібліотерапію, пісочну терапію, маскотерапію, музикотерапію, кольоротерапію та інші.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*