logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


936 ДЕНЬ ВІЙНИ


28
Січ
2022

Семінар «Розробка та впровадження в освітній процес силабусів – методика розробки»

     Згідно з програмою підвищення кваліфікації педагогічних, науково-педагогічних працівників
МНУ імені В. О. Сухомлинського 27 січня 2022 р. відбувся шостий навчально-методичний семінар на тему: «Розробка та впровадження в освітній процес силабусів – методика розробки». Спікерами семінару виступили: проректор із науково-педагогічної роботи О. А. Кузнецова та доцент кафедри англійської мови і літератури, адміністратор проекту MultiEd
Л. С. Добровольська.

     Представники університету команди міжнародного проекту Еразмус+ поділилися досвідом розробки силабусів і представили учасникам семінару доповідь – презентацію на тему «Розробка силабусів у рамках гранту Erasmus + 610427-EPP-1-2019-1-EE-EPPKA2-CBHE-JP «Foreign Language Teacher Training Capacity Development as a Way to Ukraine’s Multilingual Education and European Integration / Розвиток потенціалу підготовки учителів іноземної мови на  шляху України до впровадження багатомовної освіти та європейської інтеграції / MultiEd», що була підготовлена завідувачем кафедри англійської мови і літератури, доцентом, менеджером проекту  MultiEd Т. П. Мироненко та доцентом кафедри англійської мови і літератури, адміністратором проекту MultiEd Л. С. Добровольською.

     Л. С. Добровольська визначила поняття силабусу – документа призначеного для студента, в якому викладено зміст курсу, його цілі та складові; окреслила основні вимоги до його розроблення. Зазначила, що модернізація освітніх програм та розробка силабусів відбувається згідно з діючими нормативними документами та досвідом впровадження європейського проєкту Тюнінг, що викладено  у монографії Ю. М. Рашкевича «Болонський процес та нова парадигма вищої освіти» (2014 рік). Структуру та зміст формулювань програмних результатів навчання у силабусі необхідно визначати відповідно до рівня Національної рамки кваліфікацій.

     Доповідач на прикладі розробленого силабусу з навчальної дисципліни «Практичний курс граматики англійської мови» пояснила принципи і специфіку його складання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*