logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


07
Лют
2022

РЕЙТИНГ КРАЩИХ УКРАЇНСЬКИХ ЗВО ЗА ВЕРСІЄЮ WEBOMETRICS

     У січні 2022 року Webometrics Ranking of World’s Universities опублікував черговий рейтинг університетів світу за рівнем їхньої присутності в інтернеті. Було оцінено понад 31 тисячу закладів вищої освіти, серед яких – 313 з України.

     Результати цього дослідження публікують 19 років поспіль у січні та липні. Ініціативу Webometrics було започатковано дослідницькою групою Cybermetrics Lab, яка належить до Вищої ради з наукових досліджень (Consejo Superior de Investigaciones Cientificas – CSIC), найбільшої науково-дослідної установи Іспанії.

     У процесі складання рейтингу враховується кількість проіндексованих пошуковими системами сторінок сайту закладу освіти, зовнішні посилання на нього, цитованість ресурсу, кількість завантажених на сайт файлів та інші показники. Тобто автори Webometrics Ranking of World’s Universities оцінюють змістову та інформаційну наповненість сайту певного закладу вищої освіти. Розробники зазначають, що під час моніторингу сайтів показники відвідуваності та дизайн до уваги не беруться.

     За результатами оцінювання Миколаївський національний університет імені В. О. Сухомлинського займає 42 місце в рейтингу університетів України (Миколаївський національний аграрний університет посів 93 місце, Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова – 150 місце, Чорноморський національний університет імені Петра Могили – 170 місце).

     Отже, можна сміливо стверджувати, що МНУ імені В. О. Сухомлинського – це заклад вищої освіти, який крокує в ногу з часом, адже має сучасний сайт, що регулярно наповнюється актуальною та змістовною інформацією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*