logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


15
Лют
2022

Запобігти! Врятувати! Допомогти!

     Питання забезпечення пожежної безпеки у закладах освіти не втрачає своєї актуальності. Тож в Миколаївському національному університеті імені В. О. Сухомлинського створено добровільно-пожежну дружину (ДПД), основними завданнями якої є забезпечення пожежної безпеки в нашому навчальному закладі, запобігання виникнення пожеж та їх гасіння.

     Для ефективного виконання цих завдань члени ДПД 1 раз на 3 роки проходять спеціальну підготовку з питань пожежної безпеки. Так 11 та 14 лютого 2022 року методист обласного методичного кабінету НМЦ ЦЗ та БЖД Миколаївської області Сергій Полікарпович Жежерун провів чергове навчання, головною метою якого було повторення та засвоєння вимог пожежної безпеки, а також виховання свідомого ставлення до цієї важливої справи, оволодіння необхідними навичками попередження пожеж та вміннями на випадок їх виникнення.

     Правила пожежної безпеки повинен знати кожен працівник та студент університету, тож начальник відділу охорони праці, пожежної безпеки та цивільного захисту  О. П. Хмель закликає вас ознайомитись з порядком дій у разі виникнення надзвичайної ситуації та добре їх засвоїти:

     Кожен працівник університету, який виявив пожежу або її ознаки (задимлення, запах горіння або тління різних матеріалів, різке підвищення температури в приміщенні тощо), зобов’язаний:

  • негайно повідомити про це за телефоном «101», до найближчого пожежно-рятувального підрозділу;
  • задіяти систему оповіщення людей про пожежу;
  • розпочати самому і залучити інших осіб до евакуації людей з будівлі до безпечного місця згідно з планом евакуації;
  • сповістити про пожежу ректора або проректора з АГР;
  • вжити заходів щодо гасіння пожежі наявними в університеті засобами пожежогасіння.

 
     Пам’ятайте, що правильна поведінка під час пожежі є запорукою безпечної евакуації та збереження життя і здоров’я людей!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*