logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


29
Кві
2022

Патріотичне виховання очима студента: «Усе моє, все зветься Україна»

… Буває, часом сліпну від краси.
Спинюсь, не тямлю, що воно за диво,
Оці степи, це небо, ці ліси,
Усе так гарно, чисто, незрадливо,
Усе як є – дорога, явори,
Усе моє, все зветься Україна.
Така краса висока і нетлінна,
Що хоч спинись і з Богом говори…

                                           Л.Костенко

     27 квітня 2022 року викладач кафедри початкової освіти Т. В. Філімоновою спільно зі студентами 448 групи спеціальності 013 Початкової освіти провели патріотичний виховний захід «Усе моє, все зветься Україна».

     Захід відбувся з метою поглиблення знань студентів про історичні пам’ятки та архітектурні шедеври нашої держави, про найвидатніших українців у спорті, літературі, мистецтві та науці, про цікаві та унікальні місця України, створені природою і руками людей; формування національної свідомість студентів, почуття патріотизму, гідності та гордості за свій рідний край, виховання любові до своєї країни, її мови, культури, традицій та звичаїв, поваги до історичної спадщини українського народу, активної життєвої позиції; сприяння формуванню готовності студентів до здійснення національно-патріотичного виховання в школі.

     Упродовж виховного заходу учасники поділилися цікавими факти про Україну, переглянули відео про «Сім історико-архітектурних чудес України», а саме: Національний історико-архітектурний заповідник «Кам’янець», Києво-Печерська Лавра, Державний історико-архітектурний заповідник «Хотинська фортеця», Національний дендрологічний парк «Софіївка», Херсонес Таврійський, Софія Київська та Національний заповідник-острів «Хортиця». Крім того, студентами були представлені постаті видатних українців.

     Наша країна має неймовірні багатства… Пам’ятки архітектури зберігають в собі історію України і її національне надбання. Унікальність стародавніх фортець та храмів вражає і змушує пишатися своєю землею.

«Не дивіться на Україну, як на землю
своїх батьків. Дивіться на неї, як на землю
своїх дітей. І тоді прийдуть зміни…»

                                           Святослав Вакарчук

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*