logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


17
Тра
2022

День Європи в Україні

     В Україні День Європи відзначається у третю суботу травня як день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту. Прикметно, що Україна – єдина країна, де День Європи відзначається на державному рівні. Цей День є справою національного значення і великим кроком у напрямі євроінтеграційного курсу нашої держави. Святкування в ЄС насамперед спрямовані на поширення ідеї європейської ідентичності серед громадян Європейського Союзу та утвердження спільних європейських цінностей.

     З нагоди цієї події 16 травня 2022 року викладачі кафедри іноземних мов О. Є. Дем’яненко, Л. В. Айзікова, Р. В. Майборода, Д. В. Пустовойченко запросили школярів старших класів м. Миколаєва на тематичний онлайн-захід. Учасники говорили, що цьогоріч Дні Європи в Україні особливі, адже ми зустрічаємо їх в умовах війни. Український народ героїчно відстоює від ворожої навали демократію, свободу, історію, культуру, людські життя та мрії усієї прогресивної Європи.

     Організатори заходу зазначили, що країни Європи надають безпрецедентну підтримку Україні у ці складні часи. І безперечно, що володіння іноземними мовами дає можливість українцям вирішувати багато життєво-важливих питань, поширювати правду про події в Україні, координувати волонтерську підтримку та багато іншого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*