logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


26
Тра
2022

Вшанування пам’яті святих рівноапостольних Кирила і Мефодія

     Щорічно 24 травня відзначається День слов’янської писемності та культури, в цей день вшановується пам’ять святих рівноапостольних Кирила і Мефодія. Це свято запроваджено в Україні «…на підтримку ініціативи органів державної влади, Національної академії наук України, громадських і релігійних організацій та враховуючи історичне та просвітницьке значення спадщини слов’янських первоучителів у здобутку національної культури…» згідно з Указом Президента України «Про День слов’янської писемності і культури» від 17 вересня 2004 р.

     24 травня 2022 року з нагоди свята студенти ВСП «Фаховий коледж Миколаївського національного університету імені
В. О. Сухомлинського» взяли участь у вікторині «Феномен писемності». Шматолоха Вікторія (125 група, спеціальність
231 Соціальна робота) розповіла про історію розвитку слов’янської писемності. Бобейко Вікторія (115 група, спеціальність
081 Право) описала шлях розвитку слов’янської писемності від рун до кирилиці. Пархомов В’ячеслав (155 група, спеціальність 123 Комп’ютерна інженерія) повідомив про одну із слов’янських мов – чеську. Баскутіс Катерина (125 група, спеціальність 231 Соціальна робота) підготувала презентацію про сербську мову.

     У запеклій боротьбі переможцем вікторини став Пархомов В’ячеслав (155 група, спеціальність 123 Комп’ютерна інженерія), друге місце посів студент 255 групи Рудика Ігор (спеціальність 123 Комп’ютерна інженерія).

     Щиро вітаємо переможців і дякуємо всім учасникам!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*