logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


03
Чер
2022

День захисту дітей

     У 1991 році Україна приєдналася до Конвенції ООН про права дитини, згідно з якою кожна держава повинна поважати та підтримувати права дитини на всебічну участь у культурному і творчому житті, забезпечувати їй повноцінне дозвілля та відпочинок. Декларація прав дитини ратифікована Україною, а відповідно є частиною національного законодавства, що покладає обов’язок усіх суб’єктів виконувати її положення та здійснювати захист прав дитини.

     В Україні День захисту дітей відзначається згідно з Указом президента від 30 травня 1998 року. Зазвичай 1 червня дітям влаштовують різноманітні розважальні заходи: концерти, виставки, екскурсії тощо.

     Тож 1 червня 2022 року фахівець Центру психологічної служби Степанюк Людмила Сергіївна у співпраці з тьюторами Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського організували маленьке свято і провели ряд заходів для дітей.

     Діти співали, ліпили з пластиліну, малювали й створювали кольорові шедеври крейдою в безпечних місцях. Організатори були дуже задоволені результатом своєї роботи, адже дітлахи змогли відчути радість і безтурботність, хоча б на якийсь час.

     Посмішки дітей, сповнені щирістю і довірою, надихають дорослих на добрі справи. Працівники, викладачі та студенти нашого вищого навчального закладу намагаються робити життя дітей кращим і безпечнішим! Ми допомагаємо внутрішньо переміщеним особам, у тому числі сім’ям з дітьми і залучаємо їх до корисної діяльності. Психологічну допомогу постраждалим надає Центр психологічної служби, намагаючись за допомогою подібних заходів створити нові позитивні спогади, щоб люди отримували задоволення та ресурс для відновлення власних сил, активізували свій творчий потенціал за допомогою взаємодії із психологом.

     Хай посмішка не згасає на дитячих обличчях і вони зростають поруч з родиною під мирним небом України.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*