logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


15
Чер
2022

Наукова бібліотека МНУ імені
В. О. Сухомлинського запрошує абітурієнтів

     Шановні абітурієнти! Кожен вищий навчальний заклад, який проводить агітаційну роботу, розповідає про ті чи ті особливості свого навчального закладу. Я, як керівник Наукової бібліотеки МНУ імені В. О. Сухомлинського, хочу звернути вашу увагу на те, що ми зібрали в себе досить велику й різноманітну скарбницю знань. У нас ви можете знайти інформацію, яка допоможе у підготовці до занять, у написанні курсових, дипломних та наукових робіт. Наші бібліотекари завжди привітно зустрічають студентів і відкликаються на будь-який запит.

     Шлях становлення Наукова бібліотека пройшла разом з Миколаївськім учительським інститутом, від якого веде свою історію Миколаївський національний університет імені В. О. Сухомлинського, коли 29 викладачів та вихованців учительського інституту стали першими читачами.

     Наукова бібліотека  МНУ імені В. О. Сухомлинського заснована в 1913 р. як структурний підрозділ учительського інституту. У 1914 р. загальний фонд бібліотеки становив 389 примірників літератури (фундаментальної – 148 примірників, учнівської – 241 примірник). Сьогодні бібліотечний фонд є універсальним. Загальна кількість становить 463228 документів, зокрема 220256 навчальної та навчально-методичної літератури, 85690 наукових видань, 52818 художньої літератури, понад 104464 довідкових видань.

     Гордістю бібліотеки та предметом дослідження є фонд видань ХVІІІ – першої половини ХХ століття. Найстарші за роками видання (середини ХVІІІ століття) – література з всесвітньої історії країн Європи (А. Л. Рохау, А. Карреля, Т. Б. Маколєя, Л. Л. Мотлея, Ф. Шлоссера). Також у фонді зберігаються прижиттєві видання відомих письменників, літературознавців ХІХ століття, таких як В. Классовський, І. Шерр, М. Гербель. Цінні словники, унікальні енциклопедії ХІХ століття С. М. Южакова, П. М. Мілюкова, Ф. А. Брокгауза. А. Ефрона. Яскраве багатотомне видання (ХІІ томів) під редакцією П. П. Семенова (видання товариства М. О. Вольфа, 1898 рік). Том V присвячений Бессарабській, Херсонській, Єкатеринославській та Таврійській губерніям. Саме тут розміщено ілюстровану історію Миколаєва.

     На сучасному етапі розвитку Наукова бібліотека МНУ імені В. О. Сухомлинського в співпраці з викладачами та студентами продовжує славетні виховні традиції учительського інституту.

     Трансформуючи теоретичні ідеї в практику, бібліотека будує свою діяльність на формуванні складових життєвої компетентності користувачів через виховання ціннісного ставлення особистості до суспільства і держави. Реалізовуючи технологічне наповнення формування компетентностей  у своїй повсякденній діяльності, ставимо за мету підготувати активну особистість, яка зможе брати участь у різноманітних соціальних перетвореннях майбутнього. Нові можливості патріотичного виховання ми знаходимо в кожному заході, у кожній творчій  акції бібліотеки.

     Шановні абітурієнти, ми чекаємо на вас!

Керівник Наукової бібліотеки
МНУ імені В. О. Сухомлинського
Олена ТЕЛЬПИШ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*