logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


17
Чер
2022

Голова студентської ради про навчання в МНУ імені В. О. Сухомлинського

     – З уведенням воєнного стану на території України Миколаїв потрапив у прифронтову зону. На вашу думку, як студентки, чи сьогоднішні умови впливають на вибір університету, чи абітурієнти повинні більше звертати увагу на переваги навчального закладу?

     – По-перше, я переконана, що ситуація, яка склалася в Україні, тимчасова. І поки діє військовий стан, у всіх університетах країни, в тому числі й в нашому, запроваджено дистанційну форму навчання. У нас діє злагоджений механізм, що дозволяє здобувати вищу освіту високої якості. Тож, військовий стан в 2022 році, як і пандемія в 2020-2021 рр., на мою думку, не має суттєвого впливу на вибір університету. Наш вищий навчальний заклад має багато переваг і може подарувати безліч можливостей своїм студентам.

     По-друге, МНУ імені В. О. Сухомлинського в цьому році виповниться 109 років. Це найстаріший університет на півдні України. А отже, має багату історію і подолав багато життєвих складнощів.

     За ці роки наш заклад вищої освіти започаткував багато традицій та звичаїв, які передаються крізь роки й накладають відбиток на студентів. Серед випускників університету багато відомих наукових, освітніх та громадських діячів, письменників, поетів, спортсменів і журналістів.

     – Анастасіє, Ви – голова студентської ради університету, розкажіть, як функціонує студентське самоврядування у МНУ імені В. О. Сухомлинського? Як студентська рада допомагає учасникам освітнього процесу в університеті?

     – Насамперед, студентське самоврядування є формою самоорганізації студентів, самостійною громадською діяльністю в університеті, механізмом представництва й відстоювання прав студентів і, найголовніше, можливістю самореалізації людини як відкритої, цілеспрямованої та освіченої особистості.

     Нині студентська рада університету об’єднує студентів 4 факультетів та відокремлений структурний підрозділ «Фаховий коледж МНУ імені В. О. Сухомлинського», що реалізовують безліч різноманітних студентських проєктів щороку, незважаючи на пандемію та воєнний стан.

     Важливість роботи студентської ради полягає в тому, щоб швидко реагувати на проблеми та прохання студентів, враховувати їхні пропозиції щодо покращення навчального процесу. Окрім цього, на мою думку, ми працюємо не тільки для того, аби вирішувати гострі проблеми, а й займатися максимальною активізацією студентського життя, його наповненням шляхом проведення цікавих заходів.

     – А які заходи в університеті створюються для першокурсників?

     – За термін роботи студентської ради багато її заходів стали  традиційними, зокрема, посвята в першокурсники, Тиждень першокурсника, проведення танцювальних батлів та «Битви факультетів», інтелектуальних та спортивних ігор, змагань, організація та проведення екскурсій, літературно-творчих зустрічей тощо. Результатом роботи наших студентів є значна кількість кубків, грамот, подяк, дипломів та цінних подарунків. Навіть сьогодні проводиться значна кількість заходів, акцій, свят та онлайн-екскурсій. Крім того триває ошук інших форм роботи зі студентами.

     – Анастасіє, чи змінила Вас робота у студентському самоврядуванні? Чи радили б Ви майбутнім студентам вже з першого курсу долучатись до активного університетського життя?

     – Так! Сьогодні я не уявляю себе без студентської ради, бо це стало невід’ємною частиною мого життя. Я стала впевненішою в собі, хочу продовжувати займатися активною діяльністю в нашому університеті, допомагати та заохочувати студентів бути цілеспрямованими та небайдужими.

     Постійно спілкуючись з учасниками освітнього процесу, я розумію, що запорука успіху будь-якої студентської організації залежить на 90% від мотивації та бажання студентів. Тож, треба завжди прагнути до ідеалу та працювати, не покладаючи рук. І лише власним прикладом та активною діяльністю можна заохочувати студентів до змін, чим я й займаюся. В цьому є сенс – це точно!

     – Що Ви хотіли б сказати та побажати абітурієнтам?

     – Беріть від життя все! І хороші й не дуже «подарунки» долі… Це не мине безслідно. Пам’ятайте, на кривому корінні дерево стоїть міцніше!

     І звісно ж, запрошую абітурієнтів вступати до Миколаївського національного університету імені
В. О. Сухомлинського, а після вступу долучатися до роботи в студентській раді. Ми допоможемо зробити впевненими ваші перші студентські кроки.

Голова студентської ради
МНУ імені В. О. Сухомлинського
Анастасія Єрмак

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*