logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


17
Чер
2022

«ВСТУПИВШИ В МНУ ІМЕНІ В. О. СУХОМЛИНСЬОГО, ВИ ОБИРАЄТЕ ПЕРСПЕКТИВНЕ МАЙБУТНЄ!»

Нефьодов Дмитро Валерійович – доктор історичних наук (2019 р.), доцент (2022 р.), доцент кафедри історії, вчитель вищої категорії (2019 р.), вчитель-методист (2021 р.), голова Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського

     Шановні випускники закладів загальної середньої освіти! Ось і підійшла пора обирати шлях, по якому ви підете у доросле життя, обирати професію, обирати свою долю.

     У 2005 році закінчивши Миколаївську загальноосвітню школу № 7 і мріючи стати істориком, для мене не було інших шляхів, окрім як вступити до флагману історичної освіти всього півдня України – на історичний факультет Миколаївського тоді ще державного університету імені В. О. Сухомлинського – до найстарішого закладу вищої освіти Миколаївщини, сучасного класичного університету.

     Закінчивши із відзнакою у 2009 році бакалаврат, я вступив до магістратури, а у наступному, 2010 році – до аспірантури, пов’язавши своє життя із науковою роботою. У 2010 році моїй Альма-матер присвоєно статус національного – найвищий статус, який може мати заклад вищої освіти.

     Завдяки рідному університету й тим можливостям, які він має (а саме діючій аспірантурі та докторантурі, сучасній матеріально-технічній базі, надпотужному складу науково-педагогічних працівників) аспірантуру я закінчив достроково у 2013 році захистом кандидатської дисертації, а в 2018 році мені було присвоєно науковий ступінь доктора історичних наук. За все це я вдячний рідному університету.

     ВСТУПИВШИ В МНУ ІМЕНІ В. О. СУХОМЛИНСЬОГО, ВИ ОБИРАЄТЕ ПЕРСПЕКТИВНЕ МАЙБУТНЄ! Тому хочу закликати сьогоднішніх абітурієнтів, які мріють про професію вчителя, бажають присвятити своє життя науці, обрати наш університет та вступити на освітні програми кафедри історії Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського. Адже сьогодні на кафедрі історії сформовано перспективний науково-педагогічний колектив, який проводить фундаментальні дослідження актуальних проблем вітчизняної та всесвітньої історії, спеціальних історичних дисциплін, методики викладання суспільствознавчих дисциплін. Далеко за межами України відомі відкриття наших археологів, які досліджують унікальну місцеву пам’ятку доби фінальної бронзи – поселення «Дикий Сад», що є ровесником легендарної Трої. Колектив кафедри перебуває в постійному пошуку найбільш ефективних форм та методів організації навчально-виховного процесу та його наближення до найкращих світових стандартів.

     Нинішнє покоління студентства кафедри історії відзначається активною життєвою позицією, участю у багатьох проєктах, науково-дослідній роботі, спорті, волонтерському русі. Сучасний студент кафедри історії має всі можливості розкрити свій потенціал, сформувати себе як професіонала та особистість. Тому закликаю абітурієнтів приєднатися до нашої дружної родини!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*