logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


20
Чер
2022

МНУ імені В. О. Сухомлинського – найкращий вибір абітурієнтів!

     Невеликий проміжок часу залишився до початку вступної кампанії у вищих навчальних закладах України. Напередодні вважаємо доречним взяти інтерв’ю у ректора Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського, академіка НАПН України, лауреата Державної премії України в галузі освіти, доктора технічних наук, професора Валерія Будака.

     – Пане Валерію, як Ви вважаєте, чому абітурієнти повинні обирати саме МНУ імені В. О. Сухомлинського?

     – Миколаївський національний університет імені В. О. Сухомлинського – найстаріший заклад вищої освіти на півдні України. За час його розбудови ми досягли неабияких результатів. Сьогодні ми впевнено можемо говорити, що наш університет займає передові позиції в освітньому просторі.

     Про це свідчить нещодавно оприлюднений рейтинг українських ЗВО «ТОП-200 Україна 2022», під час складання якого експерти враховували сучасні тенденції розвитку вищої освіти в Україні і світі, яка зазнає глибинних змін, у тому числі в результаті впливу пандемії COVID-2019 та повномасштабного воєнного вторгнення на територію нашої держави.  За рейтинговими показниками Миколаївський національний університет імені В. О. Сухомлинського посідає 61 місце серед ЗВО України. Це найкращий показник в Миколаївській області. Але ми не зупиняємось на досягнутому!

     Крім того, важливим фактором, який має вплив на вибір абітурієнтів, є показник працевлаштування випускників, адже одним з ключових завдань вищої освіти є підготовка молоді до професійної діяльності.

     Цього року команда Міністерства освіти і науки України у співпраці з Міністерством цифрової трансформації України та Пенсійним фондом України вперше реалізувала моніторинг працевлаштування випускників закладів вищої та фахової передвищої освіти. За результатами дослідження на сайті Міністерства освіти і науки України оприлюднено рейтинговий список закладів вищої освіти, серед яких Миколаївський національний університет імені В. О. Сухомлинського займає 34 місце по всій Україні, а в Миколаївській області є першим за цими показниками.

     – На Вашу думку, чому попит на випускників університету такий високий?

     – Це, безперечно, свідчить про якість здобутої освіти. Наші студенти отримують не лише знання, а й здобувають потрібні їм в професійній діяльності компетенції. Під час навчання здобувачі освіти використовують засвоєну інформацію на практиці. Миколаївський національний університет імені В. О. Сухомлинського співпрацює з Департаментом освіти і науки Миколаївської обласної державної адміністрації та роботодавцями, особливо з тими, які пов’язані з освітніми професіями. Ми залучаємо провідних викладачів, директорів шкіл, завучів, вчителів-методистів, адже нам важливо знати, які фахівці мають попит на ринку праці. Завдяки цій співпраці наші студенти проходять практику на базі провідних освітніх установ. А після проходження практики наші висококваліфіковані викладачі підбивають підсумки й роблять аналіз діяльності студентів. У результаті, здобувачі освіти мають змогу вчитись на помилках, опрацьовувати та уникати їх в майбутній професійній діяльності.

     – Виходячи з цього, як Ви вважаєте, обравши які спеціальності, майбутні випускники МНУ імені В. О. Сухомлинського зможуть знайти роботу за фахом після закінчення навчання?

     – Всі спеціальності в університеті є актуальними для сьогодення. Наші випускники мають попит в різних галузях. Але я б хотів звернути увагу абітурієнтів на спеціальності педагогічного спрямування, тому що потреба в цих кадрах залишається незмінно високою протягом багатьох років. Немає суспільства, в якому немає вчителя. Формування особистості – це найголовніша потреба, адже саме вчитель дає компас знань, щоб людина знайшла свій напрям на життєвому шляху. Вчителі формують майбутнє нашої держави. Саме тому заклади вищої освіти повинні відповідати запитам суспільства і випускати професійних фахівців.

     Для належного рівня підготовки майбутнього спеціаліста університет має ретельно підбирати компетентних працівників. Професорсько-викладацький колектив Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського досить потужний. Викладачі разом зі студентами мають змогу співпрацювати за допомогою сучасної матеріально-технічної базі. Все вищесказане, всі здобутки, про які ми говорили, є результатом наполегливої праці нашого колективу.

     До речі, велика кількість наших викладачів – це в минулому випускники нашого університету, які, захистивши дисертації, отримавши звання доцента, професора, досягли неабияких результатів в науковій галузі.

     Отже, закликаємо вступати до Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського абітурієнтів, які в майбутньому хочуть бути працевлаштованими, мати високий рівень професійної підготовки та отримати передові знання.

     Сподіваємось, що наш навчальний заклад стане саме тією відправною точкою, де ви отримаєте професію, зробите перші кроки в науку й яскраво проведете свою молодість, займаючись активним університетським життям.

     Ласкаво просимо! Будемо раді бачити вас в стінах нашого університету!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*