logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


21
Чер
2022

Нові експонати університетського музею

     Музей історії Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського продовжує поповнюватися новими експонатами, які віддзеркалюють розвиток найстарішого закладу вищої освіти Миколаївщини майже за 110 років.

     Нещодавно експозицію музею прикрасив  макет найстарішої споруди університету – корпусу № 3, розташованого посеред затишного університетського парку. Будівля є цікавою історико-культурною пам’яткою другої половини ХІХ ст. Побудований з каменю-черепашника двоповерховий особняк колись належав заможному миколаївському купцю Ю. О. Бергу, власнику садівництва «Бель-Вю». У 1913 р. будинок був орендований для потреб заснованого в Миколаєві учительського інституту, від якого веде свою історію Миколаївський національний університет імені В. О. Сухомлинського.

     Макет відтворює первісний вид будівлі, яка з часом зазнала значних втрат архітектурних елементів. Виготовлений з картону, паперу та полімерних матеріалів у масштабі 1:100 фахівцем музею к. і. н., доцентом О. П. Хаєцьким на основі вивчення старих документів, креслень та фотографій.

     Серед найбільш цінних надходжень, що документують події останнього часу –  матеріали про участь викладачів, студентів та випускників університету у захисті незалежності та територіальної цілісності України, діяльність волонтерів, допомогу Збройним Силам України.

Макет корпусу №3

Фахівець музею О. П. Хаєцький розповідає ректору В. Д. Будаку про історію корпусу №3

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

  1. Гульнара Відповіcти
    Олександр Петрович - справжній фанат своєї "альма матер"!

Залишити відповідь

*