logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


936 ДЕНЬ ВІЙНИ


27
Чер
2022

Вебінар «Запобігання та протидія дискримінації працюючих студентів на робочому місці»

     23 червня 2022 року відбувся вебінар у рамках інформаційно-просвітницького проєкту «Запобігання та протидія дискримінації працюючих студентів на робочому місці». Профспілковий студентський актив Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського теж долучився до обговорення проблемних питань конференції.

     Метою заходу було допомогти студентам, які поєднують здобуття освіти з роботою, зрозуміти правила трудового життя та убезпечити себе від неприємних ситуацій.

     Спікери Ольга Чабанюк (заступниця голови Профспілки працівників освіти і науки України) та Володимир Ковальчук (юрист Підприємства «НМЦ» профспілок) протягом усього вебінару допомагали молоді зрозуміти яким чином захищатися від утисків та дискримінації на робочому місці і як застосовувати механізми, що не допускатимуть цього під час праці.

     Начальник відділу освіти дорослих «НМЦ» профспілок, голова ГО «Інститут громадянської освіти та праці» (сьогодні – захисник України) Віталій Копиш коротко розповів учасникам про ідею створення та втілення проекту разом із усіма партнерами. Він зауважив, що військовий стан звичайно звужує права, але знати про них і вміти їх захищати – це головне у трудовому житті, а інформація – це інструмент захисту та зброя проти дискримінації, яку важливо отримати ще навчаючись у закладах вищої освіти.

     Учасники заходу швидко включилися у роботу. Вони, зокрема, обговорювали сюжети відеороликів і розбирали кейси спікерів про умови праці молоді, відпочинок та навантаження працівників додатковими функціями. Дискутували про законність та справедливість у праці молодих фахівців та шліфували алгоритми відстоювання свого права на гідну оплату та належні умови праці.

     У другій частині вебінару профспілкові лідери з різних куточків країни поділилися досвідом практичної діяльності профспілкових організацій студентів в умовах воєнного стану.

     Так, цікавими були кейси Національного університету «Запорізька політехніка», про які розповіли голова профкому аспірантів та докторантів Андрій Іванченко та заступник голови Марина Зінченко. Корисною інформацією також поділився голова профкому студентів НТУУ «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» Ігор Степанюк. А голова профкому студентів Харківського університету імені Бекетова Олена Угоднікова поділилася досвідом працевлаштування студентів в умовах воєнного часу.

     Учасники вебінару у своїх виступах та доповідях неодноразово підкреслювали, що їх знання, сумлінна праця і взаємодопомога – це ті маленькі кроки, якими вони допомагають ЗСУ наближати перемогу в нашій країні. Адже розум, креатив та працьовиті громадяни – то запорука швидкої відбудови держави!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*