logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


28
Чер
2022

Початок нового навчального року: обговорення важливих проблем та питань

     Незабаром розпочнеться новий навчальний рік. Але чи готові до нього освітні заклади Миколаївщини?

     25 червня 2022 року представники освіти Миколаївської області та міста Миколаєва спільно з народними депутатами України: членкинею Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій, головою підкомітету з питань вищої освіти, членкинею комісії з права, науково-методичної комісії з вищої освіти Міністерства освіти і науки України Юлією Гришиною, членом Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, головою підкомітету з питань оборонної промисловості та технічної модернізації Ігорем Копитіним, членом Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики та природокористування Павлом Якименком – обговорили головні проблеми вищої та середньої освіти під час військового стану. В засіданні також взяла участь проректор із науково-педагогічної роботи Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського, кандидат педагогічних наук, доцент Олена Кузнецова.

     Під час бесіди було порушено питання:

     • Чи можна з 1 вересня розпочати навчання в офлайн-форматі?

     • Про необхідність готуватися до якісного дистанційного навчання, дбати про технічну складову процесу.

     • Про вступну кампанію 2022 року. Для дітей, які живуть на особливо небезпечних територіях, Верховною радою України затверджується окремий порядок вступу по квоті 2! Основна проблема наразі – складання НМТ. Зробити цей процес повністю безпечним для абітурієнтів наразі неможливо – місто під постійними обстрілами. Це стосується не лише тимчасово окупованих територій, а й тих, де ведуться активні бойові дії чи є серйозна загроза постійних ракетних обстрілів. Конкретний перелік громад у районах бойових дій, на тимчасово окупованих територіях та тих, що в оточенні, визначає Міністерство з питань реінтеграції. Наразі це територіальні громади Донецької (66), Харківської (51), Дніпропетровської (7), Луганської (37), Запорізької (52), Херсонської (49), Миколаївської (24), Сумської (18) областей. Загалом у переліку 304 громади. Більше деталей: http://bit.ly/39V6BKa.

     І наостанок – освітні процеси будуть продовжуватися в будь-якому разі. Пріоритетом при цьому є безпека студентів і освітян! Тож готуємося до нового навчального року та вступної кампанії, враховуючи фактори безпеки!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*