logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


25
Лип
2022

Vivere! Vincere! Creare!

     Сьогодні професорсько-викладацький склад та студентство Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського складає найважливіший іспит у своєму житті – іспит на вміння в тяжкі воєнні часи забезпечити якісний освітній процес, підготувати висококласних фахівців, які в майбутньому відбудують нашу Україну.

     Нова ситуація змусила нас шукати шляхи організації освітнього процесу, зокрема адаптувати його до умов роботи під час війни. Обираючи безпеку навчання студентів, ми вибудовуємо його в площині використання дистанційного навчання. У МНУ імені В.О.Сухомлинського налагоджено роботу за допомогою електронного відеозв’язку Zoom, Google Classroom, Classtime, Google Forms, Skype, Google meet, Viber, Telegram, електронної скриньки. Самостійна робота здобувачів освіти відбувається на основі системи дистанційного навчання, створеної на платформі Moodle. На сьогодні розроблено версії нових дистанційних курсів для проведення заліково-екзаменаційних дистанційних сесій та організації практичної підготовки. Усього в системі дистанційного навчання розміщено 2 677 курсів навчальних дисциплін. Усі викладачі й студенти зареєстровані як користувачі дистанційних курсів. Портал університету налічує 4635 користувачів.

     Із 2022 р. МНУ імені В.О.Сухомлинського має унікальну можливість безкоштовно працювати на освітній платформі Coursera, що співпрацює більше ніж із 200 університетами (Stanford, Penn, Google, IBM, Johns Hopkins University, Meta та інші).

     Протягом двох років увесь професорсько-викладацький склад університету пройшов стажування як у ЗВО України, так і в закордонних закладах освіти щодо питань організації змішаних форм навчання, що сприяло набуттю нових та вдосконаленню раніше набутих компетентностей.

     Ми не впали духом, не зневірилися, не зламалися! Щиро дякуємо за підтримку всіх небайдужих! Ми з новими силами, з вірою в перемогу виокреслюємо перспективи розвитку Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського!

     Щиросердно запрошуємо випускників шкіл, студентів інших українських ЗВО, в яких немає можливості розпочати навчання, здобувачів вищої освіти, які вимушено евакуйовані зі своїх місць проживання до дружньої родини Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*