logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


17
Жов
2022

Онлайн-захід до Дня захисників і захисниць України «ЗАХИЩАЄМО СВОЄ І СВОЇХ»

     

…Борітеся — поборете! Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас слава і воля святая!...
Тарас Григорович Шевченко.
Кавказ. 1845 рік.

     На наших очах пишеться історія…. Слова Тараса Григоровича Шевченка, як ніколи, актуальні. 24 лютого 2022 року російська федерація визнала окуповані нею території незалежними регіонами, а на наступний день полетіли ракети і бомби на мирні українські міста. Оголошена війна. Сотні, навіть тисячі людей постраждали від ворожої агресії. Більше того, страждають і зараз. Покинуті, зруйновані домівки, поламані, згублені життя – все це сьогодні є реаліями для українського народу. Проте є одне велике «АЛЕ» – ми тримаємось і підтримуємо тил один одного, де б ми не були. Наші захисники та захисниці відчайдушно боронять нашу державу і її землі від загарбників, несучи свободу і мир, жертвуючи своїм дорогоцінним життям. Саме вони тримають небо, поки ми спимо, і ми маємо бути вдячними та шанувати їх подвиги на фронті та поза ним.

     14 жовтня 2022 року студенти 346 групи Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського взяли участь у дистанційному заході, присвяченому Дню захисників і захисниць України. Студенти підготували презентації – розповіді про наших українських героїв, які виборюють нашу країну на фронті, а також про волонтерів, що допомагають Збройним Силам України відвойовувати кожен сантиметр української землі. Кожен з учасників заходу мав змогу поділитися інформацією про людину, яка бере активну участь у сприянні перемозі та боротьбі за нашу культуру і націю. Всі вони протистоять терору і працюють заради повернення Україні мирного неба, а також свободи та безпеки кожному українцю. Для нас є важливою кожна душа, кожна особистість, яка тримається заради гарантованої перемоги і подальшого миру та відновлення звичайного щоденного людського буття. Для нас є важливим кожен полеглий Герой, який віддав своє життя заради вільного майбутнього України…

     Ми дякуємо, шануємо і рівняємось на тих, хто є справжнім патріотом та захисником своєї Батьківщини. Сьогодні, як ніколи, нас не залякати, не зламати і не похитнути нашу впевненість. Ми об’єдналися заради єдиної цілі.

     Вистоїмо! Переможемо!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*