logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


09
Лис
2022

Вітаємо з Днем української писемності та мови!

     

Мова – це не просто спосіб спілкування, а щось більш значуще. Мова – це всі глибинні пласти духовного життя народу, його історична пам’ять, найцінніше надбання віків…

Олесь Гончар      

     9 листопада в Україні відзначають День української писемності та мови. Свято започатковано 1997 року указом Президента на підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови у консолідації українського суспільства. Ця дата припадає на православне свято – День вшанування преподобного Нестора-літописця. Дослідники вважають, що саме з його праці розпочинається писемна українська мова.

     Шлях розвитку нашої мови був тернистим, але наші пращури змогли пронести рідне слово крізь роки, аби сьогодні ми відчували її красу та мелодійність. За нашу українську мову боролись, звеличували у своїх творах сини і доньки України – Іван Котляревський, Тарас Шевченко, Григорій Сковорода, Леся Українка та багато інших видатних українських письменників, вірних патріотів своєї Батьківщини!

     Мова – це ДНК нації. В кожному слові закладена культура та ментальність українського народу. Мова була і є найважливішим символом нашої боротьби за свободу. Розповсюджуючи та вшановуючи українську мову, ми відстоюємо інтереси власної держави.

     Не з примусу, а лише за покликом власного сумління та гідності плекаймо у душі любов до рідної мови!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*