logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


18
Лис
2022

Study visit Germany

     В межах проєкту Erasmus+ KA2 «Розвиток потенціалу підготовки учителів іноземної мови на шляху України до впровадження багатомовної освіти та європейської інтеграції/ MultiEd» в Гейдельберзькому університеті освіти відбулась планова міжнародна зустріч, спрямована на модернізацію вищої освіти України, а саме впровадження нових інтегрованих дисциплін в процес підготовки майбутніх вчителів іноземної мови бакалаврського та магістерського освітніх рівнів. Від університету Тарту (Естонія) взяли участь координатори проєкту Крістіан Клаукс та Олександра Головко. Від Астонського університету (Велика Британія) – Джим Чен. Україну представляли  державні експерти Директорату фахової передвищої, вищої освіти МОН України Віталій Носок та Олександра Лактіонова, а також учасники проєкту від семи університетів нашої держави.

     Доценти кафедри германської філології Т. П. Мироненко та Л. С. Добровольська Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського теж долучились до зустрічі.

     Професори та викладачі Гейдельберзького університету освіти  ознайомили учасників міжнародного заходу з системою середньою та вищої освіти в Німеччині.  Особливу увагу приділили сучасному питанню щодо значення сталого розвитку освіти та наступності в процесі навчання.

     Ключовими питаннями зустрічі визначено забезпечення системи навчання за допомогою інформаційних електронних технологій – е-навчання (e-learning) та впровадження стратегії багатомовної освіти, а також процесу інтернаціоналізації університетів партнерів.

     Т. П. Мироненко та Л. С. Добровольська брали участь у дискусіях з методичних питань, зокрема обговорювали мовне інтегроване навчання та розвиток навичок критичного мислення.

     Усі учасники заходу відвідали гімназії, де поспілкувались із школярами з Миколаєва та різних куточків України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*