logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


01
Гру
2022

Доросла розмова про СНІД

     У всьому світі 1 грудня говорять про СНІД і про те, яку загрозу існуванню людства несе ця глобальна епідемія. Згадують і оплакують тих, хто вже помер або смертельно хворий,  розповідають про масштаби трагедії.

     У цієї хвороби багато загадкового. Науковці й досі не дійшли згоди щодо походження лиховісного ВІЛ – вірусу імунодефіциту людини. Перший достовірний випадок ВІЛ був зафіксований у зразку крові, що збе­рігається в банку крові, отриманий в 1959 році від жителя Кіншаси (Рес­публіка Конго). Як саме він був інфі­кований ніхто не знає. Генетичний аналіз цього зразка дає підстави вва­жати, що ВІЛ виник від одиночно­го вірусу наприкінці 40-х – на почат­ку  50-х років XX століття.

     Міжнародним символом боротьби зі СНІД є червона стрічка, яка поєднала людей багатьох країн.

     Сьогодні у всьому світі червона стрічка символізує:

  • усвідомлення серйозності ВІЛ/СНІД;
  • надію на те, що буде знайдено вакцину від ВІЛ і ліки від СНІД;
  • солідарність із людьми, які живуть із ВІЛ, їхніми близькими, рідними і друзями;
  • пам’ять про мільйони людей, життя яких забрала ця недуга;
  • протест проти істерії і невігластва, дискримінації та суспільної ізоляції людей, що живуть із ВІЛ.

 
     Студентська спільнота ВСП «Фаховий коледж МНУ імені В. О. Сухомлинського» також долучилася сьогодні до просвітницького заходу з нагоди Міжнародного дня боротьби зі СНІД (модератор – заступник з навчальної роботи, викладач вищої категорії, кандидат педагогічн наук О. М. Сахарова). Після обговорення проблеми студенти погодилися з тим, що єдиним способом запобігання інфекції є уникнення ситуацій, що сприяють ризику зараження. Наприклад, таких як спільне використання голок та шприців або практикування незахищених статевих відносин.

     Зауважимо, що багато людей, інфікованих вірусом імунодефіциту, не мають симптомів захворювання, тому важливо тримати на контролі власне здоров’я та дотримуватися здорового способу життя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*