logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


22
Лис
2022

Продовжуємо освітній процес: практичне заняття на тему «Складне речення з різними видами зв’язку (безсполучниково-сполучникове)»

     21 листопада в дистанційому форматі відбулося «показове» практичне заняття з дисципліни «Сучасна українська літературна мова» для студентів 416 групи спеціальності «Середня освіта (Українська мова і література)» на тему «Складне речення з різними видами зв’язку (безсполучниково-сполучникове)» (викладач – доцент І. А. Корнієнко, кафедра українскої мови і літератури).

     Основні аспекти організації та проведення практичного заняття: педагогічна доцільність вибору методів навчання, використання прийомів, що забезпечують активізацію групи та окремої особистості, розвиток критичного мислення слухачів, здійснення диференційованого підходу до групи, уміння володіти аудиторією, шляхи виходу із проблемних ситуацій; системність, послідовність, доступність та завершеність розгляду поставлених питань, переконливість і ефективність наведених фактів, прикладів, їх теоретичне узагальнення та висновки.

     Перевагу надано застосуванню проєктних технологій та комунікативно–діяльнісної інтеракції, що дозволило повноцінно реалізувати комунікативний підхід у навчанні синтаксису української мови, удосконалити навички синтаксичного аналізу багатокомпонентних складних речень із різними видами зв’язку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*