logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


23
Лис
2022

Виховна бесіда до Дня Гідності і Свободи

     21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи. До приуроченої дати на кафедрі економіки, менеджменту та фінансів викладачем В. В. Волошиною-Сідей було проведено виховний захід, метою якого стало формування у молоді патріотизму, шани до героїв, що боряться за нашу свободу та гідність.

     Під час заходу оговорили основні історичні події  у боротьбі України за свободу, переглянули документальний фільм на цю тематику. Саме цього дня розпочалися дві доленосні для країни події: Помаранчева революція 2004 року та Революція Гідності 2013 року, що стали історичними віхами вже новітньої незалежної України. На відміну від подій Помаранчевої революції, обстоювання власної гідності та свободи взимку 2013-2014 років коштувало Україні життя та здоров’я багатьох патріотів. У січні мітинги переросли в жорстокі бої з силовиками. У центрі Києва вбили понад сотню та побили й покалічили тисячі мирних мітингувальників. Сьогодні ми називаємо загиблих в січні 2013 року на Майдані Незалежності Небесною Сотнею.

     Гідність людини є однією з найважливіших особистісних цінностей, закріплених у багатьох правових актах, у тому числі міжнародних.

     Цьогоріч ми по-іншому, через призму війни та боротьби осмислюємо багато речей, в тому числі важливість Незалежності, Свободи та Гідності для кожного українця. Памятаємо гірку ціну свободи та допомогаємо нашим захисникам  у нелегкій боротьбі за життя та незалежність нашої країни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*