logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


13
Гру
2022

Патріотичний виховний захід «Моя рідна Україна»

     8 грудня 2022 року викладачем кафедри початкової та дошкільної освіти Т. В. Філімоновою спільно зі студентами I курсу спеціальності 013 Початкова освіта проведено виховний захід патріотичного спрямування «Моя рідна Україна».

     Мета заходу: поглибити знання здобувачів вищої освіти про нашу державу – Україну, формувати національну свідомість; виховувати патріотів рідної держави; прищеплювати почуття любові до рідного краю; розвивати пізнавальні інтереси, творчі здібності.

     Ми маємо чимало історичних прикладів для усвідомлення того, що без національно-патріотичного виховання підростаючого покоління неможливо зберегти державу і націю, і саме це є основою сталого розвитку суспільства, яке прагне функціонувати на засадах гуманізму, соціальної справедливості та свободи. Причин, що спонукають акцентувати особливу увагу нашого суспільства на національно-патріотичній свідомості українців, чимало. Але основні з них це, звичайно, події, що відбуваються в нашій країні. Власне це стало складовою рушійного механізму, що спонукав громадян приділити більше уваги своїй національній  ідентифікації.

     Національно-патріотичне виховання нині – це повернення до пласту традицій і культури нації, до кращих прикладів історичного минулого народу та відчуття причетності до створення історії свого народу, відродження національної ідентичності та укріплення її позицій сьогодні та на майбутнє.

     Під час заходу здобувачі освіти пройшлися сторінками історії України, пригадали видатні моменти у встановлені незалежної України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*