logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


26
Гру
2022

Підтримуємо українські дослідження

     У листопаді 2022 року Національним фондом досліджень України було ініційовано фандрейзингову кампанію, спрямовану на залучення позабюджетних коштів на поновлення грантової підтримки проєктів з виконання наукових досліджень і розробок, реалізацію яких через збройну агресію рф не було продовжено та розпочато в 2022 році грантову підтримку проєктів за іншими напрямами у межах нових конкурсів, та ін.

     У цей складний час, доки триває війна, а всі сили та ресурси України спрямовані на захист наших територій, не можна забувати про найголовніше завдання, що стоїть перед нами сьогодні і точно стоятиме в найближчі роки, повоєнну відбудову країни, фундаментом якої є наука. Наука виступає основним чинником економічного зростання держави, а тому і запорукою майбутнього.

     На жаль, проєкти з виконання наукових досліджень і розробок, які отримували фінансування від Фонду, в 2022 році не були реалізовані, а деякі наукові колективи, які перемогли в останніх проведених конкурсах, навіть не встигли отримати кошти для початку досліджень.

     Наразі Фонд шукає додаткові фінансові можливості для продовження грантової підтримки найбільш затребуваних наукових проєктів, спрямованих на забезпечення конкурентоспроможності, обороноздатності та повоєнного відновлення України. Фонд розробив Стратегію фандрейзингової діяльності на 2022-2024 рр. та звертається до партнерських організацій в Україні та за кордоном, наукових фондів, центрів, грантодавців, бізнесу, міжнародних корпорацій, вчених, університетської спільноти, окремих фізичних осіб з проханням підтримати українську науку й науковців за часів безпрецедентних викликів, спричинених війною в Україні.

     У зв’язку з цим поширюємо інформацію про фандрейзингову кампанію з метою привернення уваги благодійників та інвесторів до наукових досліджень і розробок, які є цінними для України та світу.

     Покликання на сторінку фандрейзингової кампанії Фонду: https://nrfu.org.ua/fundraising/.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*