logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


06
Лют
2023

Рейтинг українських ЗВО за версією Webometrics – 2023

     У січні 2023 року Webometrics Ranking of World’s Universities опублікував черговий рейтинг університетів світу за рівнем їхньої присутності в інтернеті. Загалом було оцінено понад 31 тисячу закладів вищої освіти, серед яких – 306 з України.

     Результати цього дослідження публікують 20 років поспіль у січні та липні. Ініціативу Webometrics було започатковано дослідницькою групою Cybermetrics Lab, яка належить до Вищої ради з наукових досліджень (Consejo Superior de Investigaciones Cientificas – CSIC), найбільшої науково-дослідної установи Іспанії.

     Оцінювання університетів відбувається за трьома показниками:

     –  VISIBILITY (видимість) – кількість зовнішніх джерел, які містять зворотні посилання на веб-сторінки установи – розраховується за показниками інструментів Ahrefs та Majestic – 50%;

     –  TRANSPARENCY (прозорість) – кількість цитат топ-авторів установи за Google Scholar Citations – 10%;

     –  EXCELLENCE (якість) – кількість статей дослідників установи, які входять до 10% найбільш цитованих у 27 дисциплінах за розрахунками Scimago – 40%. 

     Дані за п’ятирічний період: 2017-2021 рр.

     Миколаївський національний університет імені В. О. Сухомлинського вже декілька років поспіль лідирує серед закладів вищої освіти Миколаївщини, посідаючи 45 місце серед провідних українських закладів вищої освіти.

     Рейтинг українських ЗВО за версією Webometrics

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*