logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


10
Лют
2023

День безпечного Інтернету

     7 лютого 2023 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом: «Разом для найкращого Інтернету».

     ВСП «Фаховий коледж МНУ імені В. О. Сухомлинського» долучився до трансляції та одночасно з рештою українських освітян виконали вправи на знання цифрової грамотності та інтернет-культури, взяли участь у встановленні рекорду України щодо виконання освітянами цифрових вправ у віртуальних кімнатах Google for Education. Захід було організовано з трансляцією через прямий ефір YouTube для закладів освіти України.

     Метою проведення цієї акції є популяризація безпечного та ефективного користування інтернет-середовищем і поширення знань про відповідальне і позитивне застосування цифрових технологій для дітей та молоді.

     Враховуючи широке поширення правопорушень, а саме, телефонне шахрайство, шахрайство на сайтах оголошень, інтернет-аукціонах, шахрайство, пов’язане з виманюванням інформації у власників платіжних карт і подальшими маніпуляціями з цією інформацією  (у т. ч. вчинення їх неповнолітніми особами), а також з профілактичною метою у рамках проведення Дня безпечного інтернету викладачами коледжу Н. В. Божко та І. С. Бірковською була проведена низка заходів:

  • Конкурс відеороликів «Безпечний інтернет»:

І місце – Брагін Олексій (455 група), Скорук Уляна (325 група);

ІІ місце – Гордієнко Олександр (365 група), Шматолоха Вікторія (225 група);

ІІІ місце – Пархомов В’ячеслав (255 група).

  • Участь у Всеукраїнському конкурсі «Цифрова грамотність»:

І місце – Поліщук Валерій  (355 група);

ІІ місце – Гордієнко Олександр (365 група), Нестер Іван (455 група); Черняков Йосип (455 група), Шенкевич Вадим (455 група), Бухтіяров Денис (465 група);

ІІІ місце – Марущак Олексій (355 група).

  • Участь у Всеукраїнському конкурсі «Основи кібербезпеки»:

І місце – Гордієнко Олександр (365 група);

ІІ місце – Шенкевич  Вадим (455 група);

ІІІ місце – Марущак Олексій (355 група).

 
     Для формування у студентів навичок «цифрової» грамотності, долучення до молодіжних спільнот з метою консультацій, участі у молодіжних проектах пропонуємо і Вам ознайомитись з інформаційними ресурсами:

  • Навчально-методичний посібник «Обачність. Пильність. Захист. Ввічливість. Сміливість». Режим доступу: https://nus.org.ua/wp-content/uploads/2018/08/PRESS.pdf
  • Навчально-методичний посібник «Вирішую конфлікти та будую мир навколо себе». Режим доступу – https://bit.ly/3pNEXBm
  • Освітні серіали за категоріями. Режим доступу: https://osvita.diia.gov.ua/courses
  • Отримання дітьми та молоддю психологічної допомоги: організація Teenergizer. Режим доступу: https://teenergizer.org/consultations/

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*