logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


17
Лют
2023

Круглий стіл до Дня Соборності України

     17 лютого 2023 року викладачі кафедри історії та студенти ІІ-ІІІ курсів Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського провели круглий стіл до Дня Соборності України!

     Захід присвячений особливій даті в історії України – 22 січня, коли відзначається два важливих свята – проголошення Української Народної Республіки та Акт Об’єднання українських земель.

     Учасники круглого столу наголосили на тому, що ідея соборності була й залишається базовою національною цінністю для українців. А нині вона є передумовою успіху нашого спротиву зовнішній агресії.

     З доповідями виступили студенти ІІІ курсу: Андрій Гавриленко, Лілія Глов’як, Софія Руденко, Валерія Бойко, Ілля Хворостянюк, Віталій Маніяк; студенти ІІ курсу Олена Костриба, Владислав Нікора. До обговорення долучилася також декан педагогічного факультету, кандидат філологічних наук, доцент Олеся Миколаївна Олексюк.

     Соборність для України означає деокупацію всіх територій, захоплених ворогом, відновлення єдності з Донеччиною, Луганщиною, Херсонщиною та Кримом. Сьогодні Україна продовжує боротьбу за незалежність. Тому соборність залишається на порядку денному національних завдань. Цілісність держави буде цілковито відновлена тільки після того, як Україна звільнить усі території, захоплені ворогом. І ми в це віримо!

     Соборність – це мета нашої Перемоги!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*