logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


25
Лют
2023

Семінар «Академічний плагіат: теорія та досвід виявлення»

     22 лютого 2023 року на платформі ZOOM з ініціативи Наукової бібліотеки МНУ імені В. О. Сухомлиснького відбувся семінар для студентів спеціальності «Початкова освіта» на тему: «Академічний плагіат: теорія та досвід виявлення» (в рамках Проекту сприяння академічній доброчесності).

     Учасники дізнатися про поняття «академічна доброчесність», види етичних порушень в науці та способи їх уникнути. Організатори розповіли про те, що таке академічний плагіат, як боротися з проявами академічної недоброчесності, які найчастіші порушення при оформленні результатів наукових досліджень.

     Н. В. Маленко розповіла студентам про такі типи неоригінальної роботи: плагіат даних, автоматична модифікація тексту, змінення тексту вручну, мозаїчний плагіат, модифікація списку джерел, самоплагіат, плагіат комп’ютерного коду, дослівний плагіат, плагіат-переказ, студентська змова, ненавмисний плагіат. Також наголосили на основних акцентах щодо наукового плагіату: як правильно цитувати, посилатися на роботу інших вчених, аби при цьому дотримуватися правил академічної доброчесності.

     Учасники семінару отримали багато корисної інформації, розібралися з методами виявлення плагіату.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*