logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


18
Лют
2023

Особливості працевлаштування неповнолітніх та їх трудові права

     17 лютого 2023 року Миколаївським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги за сприяння викладача правових дисциплін Світлани Рукінової було проведено інформаційно-просвітницький онлайн-захід «Особливості працевлаштування неповнолітніх та їх трудові права» для студентів спеціальностей 081 «Право», 231 «Соціальна робота», 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», 123 «Комп’ютерна інженерія», 113 «Прикладна математика» ВСП «Фаховий коледж Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського».

     Останнім часом почастішали випадки, коли підлітки вирішують влаштуватись на роботу, щоб допомогти матеріально власній родині. З метою роз’яснення трудових прав та обов’язків неповнолітніх працівників до участі в заході була залучена головний юрист Миколаївського бюро правової допомоги №1 Миколаївського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – Валентина Дука.

     Під час заходу спікерка ознайомила всіх присутніх з процедурою прийняття молоді на роботу, нормами праці та відпочинку, оплатою праці молоді, пільгами та гарантіями для працюючих неповнолітніх, обмеженнями при використанні праці молоді тощо. Особлива увага була приділена порядку та гарантіям при звільненні неповнолітніх працівників.
Юристка бюро нагадала студентам про способи отримання безоплатної правової допомоги, в тому числі з питань трудового законодавства.

     Дякуємо спікерці за змістовний виступ, професійний досвід та поради щодо актуальних суспільних проблем.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*