logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


27
Лют
2023

До дня народження Лесі Українки

     26 лютого 1871 року народилася Леся Українка. Ця дата стала днем вшанування пам’яті талановитої поетеси, яка всім серцем любила Україну. Леся Українка зробила неоціненний внесок в українську літературу, на її творах виросло не одне покоління українців.

     Кафедра початкової та дошкільної освіти оголошує флешмоб #LUkrainkaforever2023, який присвячений 152-річниці видатної поетеси Лесі Українки (Лариси Петрівни Косач-Квітки).

     Наша мета –  вшанувати Велику Українку, показавши пам’ятні місця її перебування у різних куточках світу та згадавши чудві твори письменниці.

     Для участі потрібно:

     – зробити фото, селфі або записати відео (читання твору письменниці українською чи іноземною мовою) на фоні пам’ятника, барельєфу, муралу, меморіальної дошки Лесі Українки, на площі, вулиці, біля установ і підприємств, названих на її честь, що знаходяться у вашій місцевості, зі збірником поезії чи портретом.

     – опублікувати його на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook, обов’язково вказавши хештег #LUkrainkaforever2023, країну і місто, де було воно зроблено.

     Наприклад: Миколаїв, Україна #LUkrainkaforever2023  

     Акція триватиме до 30.04.2023 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*