logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


14
Бер
2023

Міжнародний день математики

     Щорічно 14 березня відзначається Міжнародний день математики. Свято засноване Міжнародним математичним союзом у листопаді 2019 року на конференції ЮНЕСКО. Дата святкування обрана на честь Міжнародного дня «Пі» та, власне, перших трьох знаків цієї математичної константи (3.14 за американською системою запису). Вперше День математики відзначили у 2020 році.

     14 березня є Міжнародним Днем Математики і Міжнародним днем числа π. У різних країнах світу на ці свята зазвичай випікають пироги та π-ци, проводять математичні вікторини та змагання на знання цифр у числі π. А в Україні прийнято відзначати цілий тиждень математики!!!

     14–18 березня 2023 року буде проведено багато цікавих заходів. Університети, школи та науковці об’єднуються, аби розвінчати міфи про математику як нудну науку. Буде проведено лекції, квести, конкурси, спеціальні завдання, математичні батли, де учасники на власному досвіді переконаються, що математика може бути творчою та захопливою.

      Кафедра фізики, математики та інформаційних технологій ЗАПРОШУЄ 14.03 о 18:00 на платформі Google Meet відбудеться захід присвячений дню числа π.

     Вас очікують цікаві факти, вікторини та приємні нагороди.

     Долучайтесь! Посилання: https://meet.google.com/cnq-zfpg-ior

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*