logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


20
Бер
2023

Показове практичне заняття з дисципліни «Методика навчання інтегрованого курсу «Я досліджую світ» у початковій школі»

     15 березня 2023 року кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри початкової та дошкільної освіти Т. В. Філімонова провела відкрите практичне заняття з дисципліни «Методика навчання інтегрованого курсу «Я досліджую світ» у початковій школі» зі студентами 448 групи спеціальності 013 «Початкова освіта» на тему: «Ігрова діяльності на уроці «Я досліджую світ»: особливості організації та ризики».

     У ході спільної роботи студенти розкрили значення гри у житті дитини, визначили сутність, завдання та функції гри, пригадали класифікацію ігор, розкрили специфіку використання дидактичних ігор на уроках інтегрованого курсу «Я досліджую світ», провели аналіз підручників з інтегрованого курсу «Я досліджую світ» на предмет залучення дітей в ігрову діяльність.

     Заняття проведено на високому науково-методичному рівні з використанням наочності та комп’ютерної техніки, відповідає сучасному рівню розвитку науки та характеризується інформативністю, науковою проблемністю, наявністю узагальнень, які надали заняттю наукову переконливість і сувору доведеність; прослідковувався високий рівень засвоєння матеріалу, інтерес та активна участь студентів у обговоренні проблемних питань з використанням інтерактивних методів навчання: вправа «Очікувані результати», керована дискусія, метод «Прес», метод «П’ять пальців».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*