logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


936 ДЕНЬ ВІЙНИ


29
Бер
2023

Онлайн-семінар «Формування медіаграмотності у здобувачів початкової освіти»

     21 і 28 березня 2023 року відбувся онлайн-семінар «Формування медіаграмотності у здобувачів  початкової освіти» у рамках проведення курсів підвищення кваліфікації для вчителів та вихователів міста і області, а також студентів спеціальності 013 «Початкова освіта». Ініціатор заходу – професор, доктор педагогічних наук, завідуюча кафедрою початкової та дошкільної освіти С. І. Якименко, модератори – кандидат педагогічних наук, доцент А. А. Тимченко, кандидат педагогічних наук, старший викладач Т. В. Філімонова.

     Стрімкий розвиток у сучасному світі інформаційно-комунікаційних технологій та системи мас-медіа потребують цілеспрямованої підготовки особистості до вмілого і безпечного користування ними. На взаємодію з різноманітними медіа (преса, радіо, кіно, телебачення, інтернет) припадає вагома частка у сфері вільного часу школяра.

     Учасники семінару розглянули такі актуальні питання: як розрізняти неправдиву чи необ’єктивну інформацію; як не опинитися у «інформаційній бульбашці» та що таке медіагігієна (навчитися самим і навчити молодших школярів самостійно розібратись у всьому потоці медіаінформації, навчитися критично мислити, навчитися протистояти негативним впливам медіа, допомогти дитині зорієнтуватися у величезній кількості інформації).

     На підсумковій зустрічі учасники семінару презентували власні проєкти, поділилися досвідом формування медіаграмотності здобувачів початкової освіти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*