logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


03
Кві
2023

Виховний захід «Моя професія – вчитель»

     

Ви – вчителі.
Ви – обрані богами
Мостом духовним бути між віками.
Ваш фах, як Благовіщення, веде,
Про вас у Вічність покоління йде!

     З метою поглиблення усвідомлення студентами вагомості свого професійного вибору та сприяння розумінню вчительської професії як інструмента успіху 30 березня 2023 року кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри початкової та дошкільної освіти Т. В. Філімонова разом зі студентами І курсу спеціальності 013 «Початкова освіта» провела виховний захід «Моя професія – вчитель».

     Щасливий той, хто може обрати професію за покликанням, у кого бажання співпадають з можливостями.

     Учитель – не просто професія, а покликання. Робота, що повязана з викладанням, завжди вважалася дуже складною, але в той же час поважною діяльністю. Професія вчителя одна з найшанованіших, найпочесніших та найвідповідальніших. Можна сказати, що вчитель створює майбутнє країни, тому що від його праці багато в чому залежить різнобічність розвитку знань молодого покоління, його переконання, світогляд, моральні якості.

     «Як швидко лине час. Ще зовсім недавно я була маленькою дівчинкою, яку мама привела до школи. Тоді так хотілося швидше підрости, стати такою ж дорослою, як старша сестричка, але дні і тижні тягнулися нескінченно довго, а сестра завжди залишалася старшою на цілих п’ять років. Зараз пригадується сонячний червневий ранок і її гарячі сльози. Безтурботна випускниця, я не могла зрозуміти, чому вона плаче, адже це таке щастя відчувати себе випускницею. Ось яке гарне плаття придбали для неї батьки… і зачіска… і цілий оберемок троянд у вазі нетерпляче очікують свого часу… Лише зараз, на порозі зовсім нового етапу в моєму житті, я повністю розумію почуття моєї сестри…» (Дідовець Вікторія «Вчитель – моє покликання: Збірник творчих робіт старшокласників»).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*