logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


03
Кві
2023

Виховний захід з нагоди 79-ої річниці визволення міста Миколаєва від фашистських загарбників у Другій світовій війні

     30 березня 2023 року був проведений виховний захід з нагоди 79-ої річниці визволення міста Миколаєва від фашистських загарбників у Другій світовій війні. До участі у роботі заходу були запрошені студенти всіх факультетів університету, викладачі та співробітники.

     Багато років минуло від незабутнього березня 1944 року, але й сьогодні величний подвиг захисників і визволителів залишається невичерпним джерелом патріотизму, вірного служіння своєму народові.

     Важко знайти слова, якими можна було б передати всю вдячність за безсмертний подвиг переможців у Другій світовій війні, яку зазнав наш край.

     Пам’ятаємо минуле в ім’я прийдешнього, пам’ятаємо, що завдяки сильному духу та вірі в свої сили наш народ довів усім, що ми незламні та непереможні!

     Хвилиною мовчання учасники вшанували всіх загиблих захисників нашої рідної країни… Дорогою ціною дісталася та Перемога. Минуть роки, змінеться покоління і настане той час, коли зовсім не залишиться живих свідків страшного лихоліття, але пам’ять про них житиме вічно!

     Слухачі згадали історичні події, ознайомившись із відеопрезетацією, яку підготували магістранти спеціальності «Історія» Ельвіра Паюл, Марина Михайличенко, Віктор Наумчук, Олександра Третьякова та Михайло Кабаль.

     Упродовж заходу лунали зворушливі пісні про наших захисників. Прозвучала в авторському виконанні творча поезія викладача кафедри початкової та дошкільної освіти Тетяни Лушпай.

     Хоробрість, непохитність, мужність, велика віра у Перемогу над ворогом – цим жили воїни армії і трудівники тилу, цим жив увесь народ. І місто вистояло, Миколаїв продовжував жити, свято оберігаючи пам’ять про своїх героїв для майбутніх поколінь.

     І події сьогодення підтверджують – нас не зламати! Ворогу Миколаїв – місто Герой – не взяти, не захопити!

     Під час заходу присутні взяли участь у творчій роботі і складали за мікрогрупами вірші  на запропоновані організатором пари слів. Презентували свою вірші як студенти, так і викладачі – Олена Геннадіївна Білюк та Тетяна Іванівна Лушпай. Всі написані вірші, зі збереженням авторства, будуть відображені у збірці творчих робіт студентів з військово-патріотичної тематики. Зміст віршів показав – у вдячній пам’яті поколінь назавжди залишиться бойовий подвиг бійців, серед яких немає невідомих, бо ім’я кожному – Визволитель.

     Відповідальна за організацію та проведення заходу – доцент кафедри спеціальної освіти О. Є. Олексюк. Оксана Євгенівна зазначила, що традиція щомісячного проведення виховних заходів на військово-патріотичну тематику, як було до початку російсько-української війни, відроджується.

     Підсумки заходу підвела проректор із науково-педагогічної роботи, доцент Михальченко Наталя Вячеславівна, яка відмітила глибокий сутнісний зміст та важливість проведення таких заходів для сучасної молоді, їх актуальність в умовах сьогодення.

     На завершення заходу пролунало гасло «Все буде Україна!» і прозвучала пісня з цією ж назвою, яку представила випускниця спеціальності «Музичне мистецтво» і магістранта спеціальності «Спеціальна освіта» Євгенія Костюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*