logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


936 ДЕНЬ ВІЙНИ


12
Кві
2023

Об’єктове тренування з питань цивільного захисту

     З першого дня війни Миколаїв знаходився під щоденним обстрілом російських військ. В цих страшних умовах працівники Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського проявили стійкість і мужність. Завдяки їм навчальний заклад продовжував свою роботу.

     Нині кожен працівник знає, як діяти при сигналі «Повітряна тривога!». Завдяки ЗСУ сирена в Миколаєві лунає рідше, але воєнний стан в Україні триває. Тому згідно плану-графіка проведення на суб’єктах господарювання м. Миколаєва спеціальних об’єктових навчань та тренувань з питань цивільного захисту у 2023 році, затвердженого Дорученням першого заступника начальника Миколаївської ОВА від 17.01.2023 року № 2-д/з,  та наказу ректора МНУ імені В. О. Сухомлинського від 14.03.2023 року № 50  «Про підготовку та проведення об’єктового тренування з питань цивільного захисту» у період з 12 березня по 12 квітня 2023 року проведено роботу з підготовки та проведення  об’єктового тренування з питань цивільного захисту.

     В межах проведення об’єктового тренування 11 квітня 2023 року відбулося інструктивно-методичне заняття з працівниками університету.  Провів його завідувач навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Кравченко Микола Миколайович.  Тема семінару: «Порядок дій в умовах надзвичайної ситуацій воєнного характеру».

     З метою відпрацювання практичних дій працівників університету з особистої безпеки, захисту життя та здоров’я під час надзвичайних ситуацій 12 квітня 2023 року було проведено об’єктове тренування на тему: «Дії керівного складу ЦЗ та працівників університету при загрозі виникнення надзвичайної ситуації воєнного характеру».

     Згідно з тактичним задумом пролунав сигнал «Повітряна тривога!». В ході тренування працівники університету організовано спустилися в укриття. Голова та члени евакуаційної комісії провели облік присутніх в укритті. Після сигналу «Відбій повітряної тривоги!» члени протипожежної ланки та охорони громадського порядку вийшли з укриття та провели огляд території університету з метою встановлення можливих руйнувань та пошкоджень будівель і споруд, а також виявлення вибухонебезпечних предметів.

     Ланка  охорони громадського порядку забезпечила охорону і не допущення працівників до місця виявлення підозрілого предмету. Ланка пожежогасіння провели тренування гасіння осередків пожежі.

     Тренування пройшли успішно, мета досягнута.

     Об’єктові комісії з питань надзвичайних ситуацій, з питань евакуації, формування цивільного захисту та співробітники університету отримали необхідні практичні навички, усвідомили необхідність особистої підготовки та підготовки окремих ланок формувань цивільного захисту для злагоджених спільних дій в умовах загрози надзвичайної ситуації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*