logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


14
Кві
2023

Майстер-клас для учасників наукового товариства Миколаївського ліцею №58

     Системна науково-методична співпраця кафедри української мови і літератури Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського та Миколаївського ліцею № 58 очікувано приносить свої плоди.

     12 квітня на засіданні наукового товариства ліцею деякі вихованці старших класів уже запропонували попередні результати науково-творчих робіт, де новизна бачення сучасного художнього матеріалу і шляхів його студіювання заслуговують на увагу. Органічною в контексті обговорення логіки запропонованих досліджень стала презентація доцента А. І. Гурдуза «Усе заради жінки: гендерні тенденції в розвитку сучасної прози» з рельєфно означеною тенденцією посилення жіночого характеру в прозі останньої третини ХХ – початку ХХІ ст. З огляду на підвищений інтерес деяких членів наукового товариства до фантастико-фентезійного роману на цьому ж засіданні А. І. Гурдуз провів майстер-клас «Компаративний аналіз повістевої трилогії Марини Муляр “Гра”», матеріал якого теж викликав жваве обговорення.

     Схильність ліцеїстів до роботи зі словом значно сприяє поступовому просуванню їх у науково-творчій сфері. Безумовно, філологічні обдарування юних дослідників мови і літератури вповні можуть бути розвинені під час навчання на спеціальності «Українська мова і література» в МНУ імені В. О. Сухомлинського.

     Щиро дякуємо шановній Ларисі Миколаївні Дмитрієвій, учительці української та зарубіжної літератури, вчительці-методисту за можливість проведення наших заходів з її вихованцями та сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*