logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


20
Кві
2023

Подяка волонтерам

     20 квітня в усьому світі відзначають День вдячності волонтерам. В Україні під час війни волонтерський рух продемонстрував всім потужну силу, що здатна об’єднувати, організовуватись, допомагати, вирішувати надскладні завдання та протистояти викликам найважчих часів нашої держави.

     Кафедра початкової та дошкільної освіти МНУ імені В. О. Сухомлинського долучилась до цього руху з початку повномасштабної війни. З ініціативи завідувачки, доктора педагогічних наук, професора було організовано волонтерську діяльність від спеціальностей «Початкова освіта» та «Дошкільна освіта», а саме акції:

     «ПЛЕТЕМО ПЕРЕМОГУ РАЗОМ!», яка об’єднала студентів, викладачів та жителів міста та області;

     «ЗАПАЛИ ВОГОНЬ ПЕРЕМОГИ» із виготовлення окопних свічок для воїнів на передовій;

     «НАЦІЯ, ЯКА ЧИТАЄ – НЕПЕРЕМОЖНА!» – усі небайдужі збирали книжки українських авторів для наших воїнів;

     «ЛЯЛЬКА-МОТАНКА – ОБЕРІГ ДУШІ» та «ЯНГОЛИ ПЕРЕМОГИ» – обереги виготовляли своїми руками.

     Це лише частинка того, чим щодня займаються викладачі та студенти волонтерського центру кафедри для допомоги ЗСУ та теробороні. А ще кафедрали продовжують опікуватися мешканцями Міського геріатричного будинку милосердя імені Святого Миколая та відвідують їх кожного свята та за будь-якої можливості. «Великодня радість» – це акція, що відбулась нещодавно і допомогла відчути тепло і увагу мешканцям будинку.

     Також волонтери не залишають братів наших менших та всіляко підтримують наш Миколаївський зоопарк. Акція «Нагодуй тварин із зоопарку» вже вкотре проходить в університеті: для тварин збирають овочі та фрукти, насіння та крупи, м’ясо. В зборі допомагають і магазини, і звичайні люди.

     Для учасників центру волонтерство є не лише збором речей або коштів, а спосібом життя. Окрім великих акцій на кафедрі постійно організовують флешмоби, майстер-класи та заходи різних напрямків, допомагають своїм колегам і студентам.

     Висловлюємо слова подяки за вашу людяність та безкорисливу працю.

     Бажаємо усім вам невичерпної енергії, впевненості, наснаги у нелегкій, але дуже потрібній роботі!

     Разом до перемоги! 

Випускники спеціальностей
012 «Дошкільна освіта» та
013 «Початкова освіта

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*