logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


24
Кві
2023

Впровадження європейського досвіду

     21 квітня 2023 року на філологічному факультеті МНУ імені В. О. Сухомлинського відбулася ІХ Міжнародна науково-практична  конференція «Тенденції розвитку філологічної освіти в контексті інтеграції у Європейський простір» в онлайн-режимі. Засідання секції «Методологічні аспекти навчання іноземних мов на основі сучасних інформаційних технологій» було присвячено актуальним лінгводидактичним проблемам в контексті впровадженого в освітній процес підготовки майбутніх фахівців англійської мови набутого досвіду за результатами співпраці з європейськими університетами під час реалізації грантових проєктів Еразмус+.

     Засідання секції відкрила завідувач кафедри германської філології  Т. Мироненко, яка наголосила на важливості співпраці з європейськими партнерами, зокрема Астонським університетом (м. Бірмінгем, Велика Британія), і впровадженні в учбовий процес результатів грантових програм. Т. Мироненко відмітила, що значна кількість студентів спеціальності 014.02 «Мова і література (англійська)» мають онлайн доступ до навчальних матеріалів дисциплін за фахом і фондів наукової бібліотеки Астонського університету у рамках програми підтримки українських університетів «Twining Universities», що сприяє інтеграції вищої освіти України в європейський освітній простір.

     У своїх доповідях викладачі кафедри (доценти Л. Добровольська, І. Шевченко, О. Щербакова, О. Дем’яненко,  старші викладачі Р. Майборода, Л. Айзікова, С. Нікіфорчук та інші) висвітлили особливості підготовки фахівців на основі сучасних методів навчання, а саме гібридного, предметно-мовного інтегрованого навчання на основі впровадження інформаційних технологій, які спрямовані на розвиток і самовдосконалення студентів,  розкриття їх професійних якостей, творчого потенціалу, критичного мислення, що створюють передумови для розвитку їх професійних компетенцій.

     Доповіді студентів бакалаврів та магістрів спеціальності 014.02 «Мова і література (англійська)» були присвячені вивченню лінгводидактичних проблем, що постають у процесі навчання англійської мови у ЗЗСО та ЗВО. Під час виступів студенти відмітили доцільність впровадження нових дисциплін, розроблених у рамках міжнародних проектів DeTEL, DocHub та MultiEd, а також брали активну участь у  дискусіях.

     Магістри (О. Ляхвацька, А. Мосолова, Д. Петриченко та інші) представили результати своїх наукових досліджень, що свідчить про те, що вони володіють сучасними фаховими знаннями, практичними уміннями і навичками, здатні надавати науково обґрунтуванні відповіді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*