logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


28
Кві
2023

Захід для абітурієнтів «Весни обірване суцвіття» (до 37 річниці Чорнобильської катастрофи)

     26 квітня 2023 року в межах роботи центру профорієнтаційної роботи кафедри початкової та дошкільної освіти відбувся захід для абітурієнтів «Весни обірване суцвіття» (до 37 річниці Чорнобильської катастрофи).

     Минуло 37 років з часу Чорнобильської катастрофи. Україна згадує тих, хто ціною власного здоров’я, а часом і життя, протистояв страшному лиху. Серед усіх трагедій, яких зазнало людство на планеті, аварія на Чорнобильській атомній електростанції не має аналогів за масштабами забруднення довкілля та негативного впливу на здоров’я людей.

     К. пед. н., ст. викладач  кафедри початкової та дошкільної освіти  Т. В. Філімонова спільно зі студентами І курсу спеціальності 013 «Початкова освіта» провели захід  «ВЕСНИ ОБІРВАНЕ СУЦВІТТЯ», приурочений до 37-ї річниці Чорнобильської катастрофи.

     Аварія на Чорнобильській АЕС стала найбільшою в історії катастрофою в ядерній енергетиці. Аварія забрала життя тисяч людей і завдала непоправної шкоди екології Європи. З того часу в цю дату в Україні щороку вшановують пам’ять про ліквідаторів наслідків аварії, а також людей, які загинули чи постраждали від цієї катастрофи.

     У грудні 2016 року Генеральна Асамблея ООН проголосила 26 квітня Міжнародним днем пам’яті про Чорнобильську катастрофу і загиблих в ній, а також героїзму працівників станції, ліквідаторів, пожежників, медиків і всіх людей, причетних до ліквідації наслідків аварії. Щодня в цей день проходять пам’ятні заходи, виставки та інформаційні хвилинки про Чорнобильську трагедію.

     В ході заходу учасники пригадали події історичної давності, вшанували пам’ять усіх загиблих хвилиною мовчання.

     З початком російської агресії Україна і світ опинилися під загрозою нової катастрофи. 24 лютого 2022 року саме по цій землі проїхала російська бронетехніка, здіймаючи радіоактивний пил у повітря. Чорнобильська станція була захоплена силою, зброєю. 30-кілометрову зону відчуження окупанти використовували для підготовки нових атак проти нашої оборони, а сама ЧАЕС опинилася під загрозою пошкодження і руйнування.

     На щастя, глобальної катастрофи не сталося, але й після виходу російських військ з території ЧАЕС знадобляться роки, щоб дослідити, які захоронення радіоактивних відходів вони пошкодили, як в результаті цього розповсюдився радіоактивний пил та якої шкоди російські варвари завдали українській землі.

     36 днів вони тримали в окупації працівників ЧАЕС, намагаючись забрати в них контроль над станцією. Поставили під загрозу ядерного лиха Україну, Європу і весь світ. Ще й до всього крали та оббирали все, що бачили довкола. А коли тікали, то вивезли з собою усе, що має хоч найменшу цінність.

     На противагу цьому неймовірну гордість викликають українці – працівники станції, які відстояли ЧАЕС, уберегли нас від біди. Всі вони – справжні герої!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*