logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


09
Тра
2023

«Це потрібно не мертвим, це потрібно живим…»: до Дня пам’яті та примирення

     8 травня Україна відзначає День пам’яті та примирення. ВСП «Фаховий коледж Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського» також долучився до вшанування цієї дати.

     Заступник директора з виховної роботи К. М. Санайко провела виховний онлайн-захід на платформі ZOOM за участі студентів та викладачів коледжу «Це потрібно не мертвим, це потрібно живим…».

     Цього року Україна вдруге відзначає День пам’яті та примирення в умовах повномасштабної збройної агресії росії. Сучасна війна також супроводжується жахливими воєнними злочинами з боку російської армії та політично-військового керівництва рф.

     Надзвичайно важливо згадувати та вшановувати подвиг тих, хто боровся з нацизмом і переміг його. Не менше заслуговують на увагу та пам’ять і жертви війни: остарбайтери, діти війни, цивільні, які постраждали від бойових дій та окупації їхніх міст і сіл. Війна – це не лише танки, гармати й масштабні бої. Війна – це долі, мільйони маленьких і великих людських бід, які тривали роками.

     Учасники заходу поринули у минуле тих страшних подій, обговорили участь українського народу в Другій світовій війні 1939-1945 років, провели паралель з подіями сьогодення.

     Головним посиланням даного заходу буле те, що народ, який багато років бореться за свою свободу, ніколи не здасться ворогу та обов’язково переможе у боротьбі із кривавим диктаторським режимом. Як це було колись, так це буде і нині!

     Слава Україні!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*