logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


25
Тра
2023

Вебінари за темою «Foreign Language Teacher Training Capacity Development as a Way to Ukraine’s Multilingual Education and European Integration / MultiEd»

     У рамках реалізації проєкту Erasmus+ KA2 «MultiEd» 28.04.2023 та 03.05.2023 року Олександра Головко, координатор проєкту із Тартуського університету (Естонія), організувала вебінари за темою «Foreign Language Teacher Training Capacity Development as a Way to Ukraine’s Multilingual Education and European Integration / MultiEd». Вебінари проходили за участі міністерки освіти Естонської Республіки Крістіна Каллас, PhD, Марини Мруги, державного експерта МОН України та Ірини Задорожної, д.п.н., проректора ТНПУ. Протягом заходу учасники мали можливість дізнатися про основні принципи багатомовного навчання. Крістіна Каллас розкрила різноманітні аспекти навчання українських дітей в естонських школах, також говорила про необхідність застосування методики CLIL. Спікер підкреслила важливість володіння англійською мовою на високому рівні.

     Марина Мруга висвітлила в своїй презентації аспекти вивчення різних іноземних мов, насамперед англійської, також зазначила важливість впровадження англійської мови в освітній процес в Україні як мови міжнародного спілкування.

     Ірина Задорожна основну увагу приділила поняттю багатомовності, її впливу на загальну ерудованість та особистісне зростання викладачів та студентів. Доповідач висвітлила принципи раннього мовного занурення та його ролі в успішному оволодінні кількома іноземними мовами.

     Команда МНУ MultiEd відповідальна за розповсюдження інформації щодо реалізації проєкту і приймала участь в організації та проведені вебінарів. Команду MultiEd кафедри германської філології на вебінарах представляли Т.Мироненко, Л.Добровольська, В.Баркасі, І.Шевченко, О.Щербакова та С.Никифорчук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*