logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


25
Тра
2023

Глобальна тенденція двомовної освіти

     У період з 22 по 26 травня 2023 року викладачі кафедри германської філології МНУ імені В.О.Сухомлинського Лідія Айзікова та Римма Майборода беруть участь у академічній мобільності в межах проекту «Foreign Language Teacher Training Capacity Development as a Way to Ukraine’s Multilingual Education and European Integration» в Естонії за проектом MultiEd Програми Еразмус+. Кожний проект в межах даної Програми відкриває можливості для участі та співпраці між закладами сфери професійної освіти України та Європейських країн.

     В Нарвському коледжі Тартуського університету представники університетів-партнерів з різних регіонів України ознайомились з реалізацією мовною політики в Естонії на різних освітніх рівнях, включаючи дошкільну, середню та вищу. Нарвський коледж є центром мультилінгвальної освіти в Естонії в якому соціальний запит на володіння державною та іноземними мовами є головним чинником формування мовної політики в освіті.

     Під час візиту до закладу дошкільної освіти  викладачі ознайомились з  особливостями і перевагами методики мовного занурення для дітей віком від 3 до 6 років та мали нагоду відвідати заняття дошкільнят і безпосередньо спостерігати, як вони вивчають естонську та іноземну мови.

     Протягом візиту до Нарвської державної гімназії, естонські колеги поділились про стратегії та виклики старшої школи в сучасних умовах, новітні державні підходи Естонії до освіти як інструменту  реалізації молодої людини як особистості та свідомого громадянина стали предметом жвавого обговорення присутніх.

     Учасники стажування провели надзвичайно продуктивний та насичений день в Нарві, вивчаючи досвід країни, учні якої посіли провідні позиції в рейтингу за результатами тестів Міжнародної програми з оцінки освітніх досягнень за міжнародною програмою оцінки якості системи освіти PISA.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*