logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


20
Тра
2023

Круглий стіл «Конфлікт – виклик часу. Кроки до розв’язання»

     19 травня 2023 року в Миколаївському національному університету імені Василя Сухомлинського в рамках Всеукраїнської науково-практичної  конференції «Дослідження молодих учених у контексті розвитку сучасної думки» був проведений круглий стіл на тему: «Конфлікт – виклик часу. Кроки до розв’язання».

     Модераторами заходу виступили кандидат психологічних наук, доцент кафедри педагогіки та психології Бабаян Юлія Олександрівна і старший викладач кафедри педагогіки та психології Куриленко Тетяна Василівна. У засіданні взяли участь студенти І-ІІІ курсів денної та заочної форми. Спікери круглого столу поділилися з учасниками найпоказовішими випадками конфліктів та способами їх вирішення з урахуванням сучасних підходів. Обговорили найдієвіші засоби вирішення конфліктних ситуацій. Т. В. Куриленко були проаналізовані та представлені підходи до вирішення конфлікту з точки зору правового регулювання  та за результатами медіації. Ю. О. Бабаян було акцентовано увагу на багатогранності конфлікту як соціального явища, на можливостях його попередження через проведення превентивної медіації.

     Між студентами різних спеціальностей виникла наукова дискусія, оскільки тема відкрила перспективу перетину міждисциплінарних дотиків із психології, педагогіки, історії, мови, літератури тощо.

     Учасники круглого столу дійшли до висновку, що у більшості ситуацій найкраще вирішувати конфлікти через переговори. Однак іноді ліпше відсторонитися від конфлікту чи піти на поступки або рішуче відстоювати свою позицію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*