logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


01
Чер
2023

Патріотичний захід «Народні символи України»

     26 травня 2023 року викладач кафедри початкової та дошкільної освіти Т. В. Філімонова спільно зі студентами І курсу спеціальності 013 «Початкова освіта» провели патріотичний виховний захід «Народні символи України».

     Завдання заходу: поглибити розуміння сутності морально-етичних понять національної свідомості, належності до рідної землі, народу та моральних норм та правил, щодо громадянської відповідальності прийнятої у суспільстві; формування особистої гідності; почуття поваги до рідної землі, історії своєї країни; інтересу до традицій українського народу; захоплення красою рідної землі.

     Символіка – своєрідна візитна картка країни. Історично склалося так, що кожна країна має свої Державні та народні символи. Українці мають свої традиції, які споконвіку шанують і бережуть – це батьківська хата, материнська пісня, святий хліб, вишитий рушник, червона калина, зажурена верба, хрещатий барвінок, дивовижна писанка, вірний своєму краю лелека. Всі вони наші давні і добрі символи, наші обереги. Маючи такі прекрасні символи, український народ зумів уберегти від забуття нашу пісню і думу, нашу історію і родову пам’ять, волелюбність. Про народні символи складено багато пісень і легенд, вони використовуються в обрядах, звичаях. Їх вишивають на сорочках та рушниках.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*