logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


15
Лип
2023

Трагічна сторінка в історії нашого університету

     Цього року Миколаївський національний університет імені В. О. Сухомлинського відзначає видатну подію – 110-ту річницю з дня  заснування. Проте, серед багатьох позитивних сторінок історії нашого університету не можемо не згадати трагічну подію 15 липня 2022 року. Сьогодні ми вшановуємо чорну дату – рік від наймасовішого обстрілу  Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського.

     Унаслідок ворожих дій, на територію університету влучило п’ять ракет, що призвело до значних пошкоджень будівель навчальних корпусів № 1, № 2 та гуртожитку №1. Усі інші будівлі на цій ділянці також зазнали поточних пошкоджень, таких як розбите скло, пошкоджені двері, перегородки, підвісні стелі, а також пошкоджені електричні, водопровідні та каналізаційні мережі

     Незважаючи на цю небезпеку, адміністрація та співробітники університету негайно розпочали відновлювальні роботи з метою повернення нормального функціонування навчального закладу. Вже впродовж того ж дня було відновлено електропостачання непошкодженої частини будівлі, щоб забезпечити безперебійну роботу університету. Крім того, протягом наступних 24 годин було проведено невідкладні ремонтні роботи, включаючи обшивку розбитих вікон та відновлення вхідних дверей будівель.

     В результаті ряду пошкоджень, що сталися на території університету від початку повномасштабного вторгнення, були виконані наступні ремонтні роботи. Загалом було прибрано понад 3000 м2 розбитого скла . Крім того, на віконних рамах та фасадах навчальних корпусів № 1, 2.4, 5, 10 і гуртожитку № 2 були встановлені плити ОСБ та плівка, що охопили площу понад 1500 м2 . Ремонт даху навчального корпусу № 1 був проведений частково, а також були забезпечені дощові стоки для збереження цілісної частини даху.

     Хоча цей інцидент став не першим і, на жаль, не останнім нападом на наш університет, ми маємо рішучість продовжувати нашу діяльність і надавати якісну освіту молодому поколінню. Запевняємо, що в даний момент ми робимо все можливе для відновлення повного функціонування університету та створення безпечного та сприятливого навчального середовища.

     Пам’ятаємо!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*