logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


28
Лип
2023

З Днем Української Державності!

     Цього року 28 липня Україна відзначає День Української Державності, свято, яке зберігає понад тисячолітні традиції українського державотворення. Встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року № 423, цей день є символом відданості народу своїм корінням і національним цінностям.

     З цим величним днем пов’язана багата спадщина української нації – від давніх русичів та козаків до сучасних Збройних Сил, що стоять на захисті нашої держави від збройної агресії РФ. Українці несуть велику відповідальність за збереження своєї національної державності і захист її незалежності. Саме тому ми повинні об’єднатися і показати міцність нашого духу, продовжуючи боронити нашу Батьківщину.

     Важливо зазначити, що наша державність неодноразово проходила випробування в минулому. Ми оголосили незалежність в 1918 році, але через різні складнощі втратили її. Однак, у 1991 році, завдяки ще одному акту незалежності, ми знову підтвердили своє право на державність.

     Знання історії нашого державотворення – це наше головне оружжя проти маніпуляцій історичними фактами з боку ворогів. Ми не піддамося на їхні фейкові пропагандистські ігри, оскільки реальна історія свідчить про те, що Україна – це сильна, незалежна та життєздатна держава з великою культурною спадщиною.

     Таким чином, День Української Державності стає днем пам’яті, вшанування і натхнення для нас, українців. Це день, коли ми об’єднуємось, щоб згуртуватися навколо наших цінностей і відданості майбутньому, своїй державі і нації.

     Вітаємо всіх з цим важливим святом, нехай наша Батьківщина процвітає, мир і добробут панують на наших землях, а дух національної єдності не згасає ніколи. Заради майбутніх поколінь ми разом створюємо сильну та велику Україну!

Інформаційні матеріали до Дня Української Державності – 2023

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*